Оптимисти долазе брже до посла

Извршни директор америчке софтверске компаније "Тајмтрејд" (ТимеТраде) и човјек са 30-годишњим искуством у вођењу фирми из области високе технологије, Гери Амбросино, рекао је у интервјуу за магазин Бизнис инсајдер да од сваког кандидата за посао тражи три ствари.

Agencije / 20. јун 2015

Прва ставка коју је Амброзино навео је висок ниво мотивације и жеље, коју воли да процијени уз питање: "Шта бисте радили да не морате да зарађујете за живот?"

"Лјуди који имају снажну жељу да раде и остварују велике резултате имаће рјечит одговор на то питање, а опис ће се подударати са послом који би радили и да морају да зарађују за живот. Они једноставно воле и желе да раде", објашњава Амброзино.

Друга ствар која је пожељна је оптимизам. Да би процијенио да ли га имају, Амброзино им поставља хипотетичка питања.

"Представим им могућу пословну ситуацију и обраћам пажњу на њихове одговоре, који су махом засновани на ситуацијама са којима су се суочавали у прошлости и томе шта су научили временом", каже директор "Тајмтрејда".

Трећа ставка битна за послодавца је способност кандидата да обави посао.

"Морате врло детаљно да разговарате са њима о томе како би обавили одређени посао. Важно је направити разлику између кандидата који је заиста обављао неки посао и оног који је то само посматрао", наводи он.

Амбросино каже да предност даје људима који су оптимисти и који улажу напор у савладавање изазова, чак и оних са којима се претходно нису суочавали.

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.