ОСЛО: Само једна особа настрадала у саобраћају у 2019 години

Према званичним статистикама, само једна смртно настрадала особа у саобраћајним несрећама у Ослу у 2019. години.

M.P. / 07. јануар 2020

Printscreen

По први пут, ниједно дијете млађе од 16 година није смртно настрадало у саобраћају у цијелој Норвешкој у 2019 години, пише Индепендент.

Подаци Норвешке управе путева показују да је у протеклих 50 година број жртава на градским путевима  драстично смањен, са 41 настрадалих у 1975. години.

Норвешка је забиљежила најмањи број смртно настрадалих у саобраћају у Европи у 2017. години, са 20 саобраћајних несрећа на милион становника.

У 2002. години, норвешка влада је као дио своје националне стратегије у саобраћају за 2018-2029 увела Висион Зеро, са циљем да се успостави саобраћајни систем у којем нико неће погинути или бити тешко повријеђен.

Ниску стопу смртности у саобраћају Норвешка је постигла смањујући просјечну брзину на цестама и повећаним бројем безбједносних карактеристика на тешким возилима у продаји.

У Ослу, градска управа увела је ограничења у градским зонама, нарочито у центру, и почела успостављати добро повезане бициклистичке траке како би подстакли становништво да за превоз користи двоточкаше.

 

 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.