Оснивач Апплеа тврди: "Ово је најбољи геджет на свијету"

Успјех компаније Аппле готово у потпуности се везује уз Стива Джобса, његову визију и харизму, али та компанија вјероватно не би остварила такав успјех да у њој од првих дана није био још један Стив.

BUKA portal / 29. август 2019

 

Стив Вознијак, познат и као Воз, је са Джобсом основао Аппле, али већ дуже време није дио те компаније. У разговору са новинарком агенције Блоомберг, о својој бившој компанији и о промјенама у Апплеу, Воз је похвалио транзицију кроз коју је та компанија прошла.

Почели су као Аппле Цомпутер, да би с временом одбацили други дио имена. Током свих ових година су преживјели због тога што су пратили, а у неким случајевима и стварали, трендове и захтеве тржишта.

Посљедњи квартал ове године је показао одличне продајне резултате АирПодс слушалица и Аппле Wатцх сатова, а управо тај паметни сат се показао као Вознијаково најомиљеније и, по њему, најбоље "парче хардвера на свијету".

Иако не користи све опције које Аппле Wатцх нуди, као што су праћење здравља и фитнес активности (што су за велики број корисника најважније опције носивих уређаја), Воз напомиње да сат нуди бројне друге могућности.

Он посебно истиче важност услуга какве су Аппле Паy и Аппле Wаллет, захваљујући којима све плаћа сатом, због чега, осим за важне ствари, ни не користи свој иПхоне. Воз каже да не жели да буде зависник о свом телефону, па зато у свакодневном раду користи Мац и Аппле Wатцх.

Вознијак сматра и да су велике технолошке компаније постале превелике и превише снажне, као и да корисницима више не дају избор, док се Аппле издваја као компанија која се брине о својим корисницима јер не зарађује новац праћењем људи и кршењем њихове приватности, већ продајом квалитетних производа.

Б 92


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.