Отац и син из Берковића код Требиња страдали у експлозији ручних бомби

У општини Берковић проглашена је дводневна жалост поводом трагичног догађаја у којем су животе изгубили Ранко Ђурица (51) и његов петнаестогодишњи син Милорад.

Srna / 24. август 2019

Раденко Ђурица и његов петнаестогодишњи син, чија су тијела јучер пронађена у напуштеној кући у мјесту Хатељи, општина Берковићи, страдали су од активирања експлозивне направе, потврђено је Срни из Окружног јавног тужилаштва у Требињу.

Портпарол тужилаштва Срђан Вукановић рекао је да је извршен увиђај и да су пронађене двије кашике од ручних бомби и још једна неексплодирана ручна бомба. Одлуку о проглашењу дводневне жалости донио је начелник општине Берковић Ненад Абрамовић. У дане жалости на зградама свих јавних институција заставе ће бити спуштене на пола копља, а на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера.

Радио Берковићи и други медији са подручја општине Беровићи дужни су своје програмске садржаје прилагоде данима жалости. "Општина Берковићи и њени грађани изражавају саучешће и саосјећају са породицом страдалих због њиховог тешког губитка", објављено је на сајту општине Берковић.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.