ОТКРИВЕНО ГРОБЉЕ НОВИХ БМW-а ВРИЈЕДНИХ 150 МИЛИОНА ЕУРА! Три хиљаде их већ годинама труне на једној ледини и не могу се продати

Јалопник доноси причу о још једном масовном „умирању” луксузних њемачких аутомобила који се никада неће продати, смјештених на неком мега паркиралишту. Овај је пут ријеч о моделима БМW-а.

BUKA portal / 23. септембар 2019

Цијела прича почиње 2015. године када је канадску луку Халифаx погодило велико зимско невријеме, када се тамо у процесу транспорта с брода на жељезницу и цесте према салонима и даље до крајњих купаца, затекло 2966 наручених нових БМW-а и Минија.

Утовар се због временских (не)прилика значајно одужио, а притом је аутомобиле море добро „засолило”. За регулаторно тијело канадске Владе за транспорт - Транспорт Цанада није било двојбе: због снажне изложености погубном утјецају слане морске воде, БМW је добио налог како тих 2966 возила мора повући с тржишта.

 

У Мüнцхену се тада одлучило да се испорука вриједна око 150 милијуна еура не исплати враћати у творницу јер би преправке које је прописало тијело канадске владе, стајале више од вриједности контингента. Након службеног опозива за БМW и Мини моделе из случаја Халифаx у којем се спомиње „ризик од настанка корозије на виталним дијеловима за покретање мотора те потенцијалним проблемима с подмазивањем због изложености морској води” купци су добили друге, нове аутомобиле, а моделе из опозива више нитко није спомињао.

Портал Јалопник којима се јавио један читатеља с фотографијама открива што се догодило с тих готово три тисуће луксузних аутомобила - већ више од четири године једноставно стоје на отвореној ледини аукцијске куће Адеса у канадском Ванцоуверу гдје пропадају. Модели које је читатељ фотографирао су Серија 3, спортски цоупе М4 те неколико примјерака луксузног спортског цоупеа М6.

 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.