Откуд заставица Црвене звезде у Јордановој соби?

Милиони су протеклих пет седмица гледали Посљедњи плес, документарац о Мицхаелу Јордану.

BUKA portal / 19. мај 2020

Онима с простора бивше Југославије најзанимљивије су биле приче о Тонију Кукочу, али су у једној епизоди примијетили и заставицу Црвене звезде у Јордановој студентској соби.

Откуд заставица београдског клуба код, по многима, највећег кошаркаша свих времена? Мистериј је ријешио сам београдски клуб објавом на друштвеним мрежама.

"Заставица Црвене звезде није се слуц̌ајно нас̌ла на зиду собе у Wилмингтону (Сјеверна Каролина). Тих су година врло ц̌есто најбољи коледз̌-тимови играли с еуропским клубовима и националним репрезентацијама утакмице у САД-у, али и с̌иром Еуропе, а на тим утакмицама смањиван је “јаз” између кос̌арке на два континента.

Далеке 1983. године Црвена звезда је наступала у Солуну на турниру против Свеучилишта Сјеверна Каролина, у којем је главна звијезда био Јордан, а судјеловале су и екипе Грц̌ке и талијанског Бердена.

 

Финални сусрет у којем су се нас̌ле екипе Црвене звезде и Сјеверне Каролине, коју је предводио легендарни тренер Деан Смитх, а на паркету Јордан, Сам Перкинс, Брад Даугхертy... пратило је ц̌ак 5000 гледатеља.

Сјеверна Каролина (освајац̌ НЦАА турнира 1982. године) је на крају славила послије два продуз̌етка 105:104, а Мицхаел Јордан је утакмицу заврс̌ио с 32 поена. У екипи црвено-бијелих најефикаснији су били Рајко З̌из̌иц́ с 19 и Слободан Николиц́ с 18 поена, а овај мец̌ оц̌игледно је остао у лијепом сјец́ању Јордану који је само годину дана касније изас̌ао на драфт као трец́и пицк... све остало је повијест кос̌арке", објавила је Звезда.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.