Отварање изложбе НА СВИЛЕНИМ ТАЛАСИМА Хелене Мијатовић у Банском двору

У Малом изложбеном салону Банског двора 11. марта (сриједа) 2020. године у 19:00 часова биће отворена изложба НА СВИЛЕНИМ ТАЛАСИМА, Хелене Мијатовић.

BUKA portal / 10. март 2020

 

Инспирација за изложбу ,,На свиленим таласима'' ауторки су море и заласци сунца. Радови су осликани техником акварел и миxмедиа на свили.

 -Кроз боје и гест покушавам изразити емоцију према животу и апсолутној љубави, пресликаној у мору... Море које покреће сјећања од дјетињства до данас. Приказ непрестане љубави без обзира на животне тј. морске невере и љепоте у свим приликама и неприликама. Као свитање, сумрак у олуји и затишју, море је увијек лијепо на свој начин, као и живот - казала је Хелена Мијатовић

О ауторки:

ХЕЛЕНА МИЈАТОВИЋ је рођена 30.11.1968. Живи и ради у Бањалуци, гдје похађа часове сликања ,,техника на платну и папиру'' у школи Жељке Пајић. Године 1996. одлучује се да оде у Нјемачку, на едукацију осликавања свиле. Основна едукација савладавања техника сликања на свили трајала је двије године. У периоду од 2003 - 2010. године имала је низ самосталних модних ревија осликаних одјевних предмета. По позиву од Удружења сликара Хрватске на Пељешцу, излаже своје радове на изложби слика на платну, техника акрил и акварел на свили. Четири пута је учествовала на Међународној изложби ,,Жене сликари'' у Мајданпеку, Србија (2016 - 2019.), на којој учествује око 60 земаља.

Учествовала је на Међународној изложби ,,Уметност у минијатури'', МајданАрт Мајданпек 2016 - 2019. У Банском двору 2017. године учествује на књижевној вечери са Исидором Бјелицом, уз ревију свилених марама и изложбу слика на свили. Излагала је у Риму на изложби ,,Рома Артеxпо Спринг 2018.'' У међувремену, три пута је излагала своје радове у галерији ,,Соња Бикић'', на тему - „Мој град: БањаЛука“.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.