Отворено такмичење у прескакању препона Бања Лука 2019

Отворено такмичење у прескакању препона Бања Лука 2019 одржаће се 30.06.2019. године са почетком у 13 часова. Такмичење ће отворити Министар породице, омладине и спорта – гђа Соња Давидовић, у Коњичком клубу “Чокорска Поља”.

BUKA portal / 27. јун 2019

Такмичење ће се одржати у четри категорије: каприли тест и утакмице на 40 цм, 70цм, и 1м.

 Препонско јахање је једна од најпопуларнијих дисцилина у коњичком спорту и једна је од три олимпијске дисциплине. Међутим, ова олимпијска дисциплина није само атрактивна, већ и веома захтјевна и тражи напоран и предан рад са коњима и такмичарима. Главни циљ ове дисциплине је прелажење преко заданих препона (паркура) у што краћем временском периоду и са што мањим бројем оборених препона. Препонски паркур је тежи што су препоне више и што их има већи број у мањем простору. У свијету препонско јахање спонзоришу многи луксузни брендови и предузећа попут Лонгинес, Мерцедес-АМГ, БМW, Сааб, Волво, Хööкс и многи други.  Коњички спорт у нашој држави, као и осталим државама Балкана је још у развоју, те смо веома поносни на чињеницу да успијевамо организовати овакво такмичење сваке године и да се из године у годину одазива све више такмичара. Ове године, успјели смо остварити партнерски однос са предузећима која су се ускладу са својим могућностима укључила у организацију такмичења кроз донације у виду новчаних средстава или производа. Веома смо захвални Електропривреди РС, Јова Бару, Аромели, Хостелу Праг, Новој опреми и У.С.Поло и надамо се даљној сарадњи. 

Коњички клуб “Чокорска Поља” овом манифестацијом обиљежава свој јубиларац - 10 година и окупиће све истинске љубитеље коњичког спорта у БиХ. На такмичењу ће учетвовати око 30 такмичара свих узраста.

На такмичењу ће учествовати и 10 такмичара из Финске, кроз пројекат “Оф Цоурсе, Мy Хорсе” који се спроводи кроз сарадњу Коњичког клуба “Чокорска Поља” са Удружењем грађана “Помозимо дјеци” из Бања Луке и Омладинским центром “Ањала” из Коуволе у Финској. 

Генерални спонзор овогодишњег такмичења је предузеће “Луцкy Цар” у власништву г.Игора Матића из Аустрије, а организацији такмичења су допринијели и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.