Ова мала држава је једна од најбогатијих земаља Европе, сви су сретни јер радници одлазе на посао и с посла када им то одговара…

Како би повећали учинковитост и потакнули креативност запослених, све више менаджера, особито у подручју информацијске технологије и комуникација, омогућује флексибилно радно вријеме и нуде рад изван уреда.

BUKA portal / 08. септембар 2019

Најдаље у томе отишла је Финска у којој се, за разлику од многих земаља, флексибилно радно вријеме доживљава као право, а не као повластица радника.

Истраживање глобалне твртке Грант Тхорнтон проведено међу 39 земаља показује да 92 посто твртки у тој земљи запосленицима нуди флексибилно радно вријеме, а на другом мјесту је Шведска са 85 посто твртки. С друге стране, најригиднију радну етику има Јапан са 18 посто и Грчка у којој само 26 посто компанија има флексибилно радно вријеме. Од 2011. године, кад су постали познати ти подаци, интензивиране су и расправе о користима флексибилног радног времена диљем свијета. Према подацима које наводи ББЦ, данас га користе многе велике глобалне компаније, као што су Виргин, ПwЦ и Диxонс Царпхоне, а прилагодљив радни ритам омогућују и национална радна законодавства, од Финске до Аустралије и Велике Британије. Још 1996. године Финска је увела закон који већини запослених омогућују да на посао могу доћи три сата раније и отићи три сата касније.

 

Та мала земља с око 5,5 милиона становника, позната по свом ИТ сектору, сада иде и корак даље: од 2020. године већина стално запослених имат ће право одлучити гдје и када ће радити најмање пола радног времена. Запосленици ће и даље морати радити 40 сати на тједан, али притом могу радити из викендице или из омиљеног кафића. Смисао је да боље ускладе своје пословне и приватне обавезе. Но, многи то већ и користе у пракси. ББЦ наводи примјер ИТ-евца Миика Хäркöнена који је мрачне зиме у Хелсинкију пожелио замијенити сунчаним данима и са шефом је договорио да шест мјесеци ради из шпањолске Малаге.

- То је функционирало изврсно, чак боље него што сам мислио - казао је након што се вратио у свој стални уред. Са својим колегама био је у сталном контакту захваљујући бројним могућностима које нуде данашњи комуникацијски уређаји, а повремено је и путовао у Финску. Његовој већој продуктивности, каже, придонијела је управо удаљеност, односно сагледавање ствари из друкчије перспективе. Стога сматра да би било добро свим радницима који то могу и желе, омогућити рад на даљину.

(СБ / ЈЛ)


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.