Ових шест питања о сексу већина се жена срами питати

ПОСТОЈИ много питања везаних за секс на које жене не могу наћи одговор и то из једноставног разлога - сраме се питати. Теме попут мастурбације, необичних звукова и одглумљеног оргазма могу бити застрашујуће, но стручњаци за секс нуде охрабрујуће савјете.

Index / 09. март 2018

Сексолози су понудили одговоре на шест питања о којима жене ријетко разговарају, преноси омен'с Хеалтх.

Је ли нормално да мој партнер глуми оргазме?

Да. Толико се прича о женама које глуме оргазме да се често заборави да и мушкарци то раде. Заправо, велик број мушкараца признаје да то понекад ради.

"Слично је као и са женама. На способност постизања оргазма могу утјецати алкохол, умор, стрес као и неки лијекови", каже др. Ван Кирк додајући како то не значи да је секс био лош.

Је ли нормално да више волим анални него вагинални секс?

Да. Можда вас изненађује, али жене које су испробале анални секс кажу како имају чешће оргазме од оних које га не практицирају.

"То се догађа због бројних живчаних завршетака у том дијелу тијела", тврди др. Јессица О'Реилл.

Је ли нормално да ми вагина производи звукове?

Да. Изненадни звукови су нормални, па чак и неизбјежни дио вагиналног секса. Сексологиња Пхилиппа Кае каже како се често догоди да тијеком секса у вагину уђе зрак, који присилно излази за вријеме мијењања поза што узрокује такве звукове. Додаје и како у томе нема ништа забрињавајуће ни срамотно.

Је ли нормално да мој партнер осјети моју спиралу тијеком секса?

Да. Кае каже да не постоји опасност за жену као ни за њезиног партнера. Ипак, постоји могућност да спирала није добро намјештена или је партнеров пенис преосјетљив.

Је ли нормално да се самозадовољавам пет пута тједно?

Да. Жене иначе тврде да мастурбирају мање него мушкарци, но то не значи да је више мастурбације нездраво.

"Самозадовољавање је нормална пракса код жена", истиче др. Келл Сусхинск, додајући како жене требају уживати у томе колико желе, док год то не угрожава њихову везу с партнером.

Је ли нормално да сам хетеро, али да ме у порнићима напаљују само жене?

Да. Студија центра за овисност и ментално здравље показала је како се жене, без обзира на своју сексуалну оријентацију, могу једнако узбудити гледајући секс мушкарца и жене као и двије жене, те да њихове навике у гледању порно филмова нису одраз тајних сексуалних жеља.

 

Инде

 

 


Бука препорука

Сексологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.