ПАЛА ПОСЉЕДЊА КЛАПА: Након 66 дана "Кости" су снимљене

Посљедња клапа серије „Кости“, пројекта који је током протекла три мјесеца сниман у копродукцији Радио-телевизије Србије (РТС) и „Босонога продукције“ из Бањалуке, пала је данас, 05. јула!

BUKA portal / 08. јул 2019

Након 66 дана снимања, на више од 50 локација, посљедњи кадрови су забиљежени у Бањалуци. Истакнути локални и регионални глумци, њих укупно 54, као и више од 500 статиста, кроз своје су роле испричали причу о овом граду и његовим људима, који живе у послијератном хаосу, систему у којем су потпуно разорене и породичне и друштвене и културне вриједности.

 „Кости“ су други дио трилогије о граду Бањалука, који долази након великог регионалног успјеха серије и истоименог филма „Месо“. У овом пројекту, који ће се пред љубитељима домаће кинематографије наћи већ почетком идуће године, снаге су изнова удружили талентовани умјетници и креативци, предвођени сценаристом Николом Кољом Пејаковићем и редитељем Сашом Хајдуковићем, као и продуценткињом Бранкицом Јанковић те директорима фотографије Сашом Петковићем и Драганом Радетићем.

Уз уиграну екипу „Босонога продукције“, своје ликове је увјерљиво представила и јака глумачка екипа предвођена Љубишом Савановићем и Јовом Максићем, док се у осталим улогама појављују Драган Мићановић, Леа Секулић, Милица Јаневски, Николина Фригановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Горан Султановић, Дејан Аћимовић, Љубомир Бандовић, Бранко Јанковић, Игор Ђорђевић, Никола Ракочевић, Златан Видовић, Александар Стојковић Пикси, Борис Шавија, Жељко Еркић, Жељко Стјепановић, Факета Салихбеговић, и многи други који су подједнако заслужни за успјешан завршетак овог пројекта.

 „Иако често имам осјећај као да смо још јуче почели снимање, иза нас су три мјесеца квалитетног рада, али првенствено добре енергије и узајамне подршке свих људи окупљених око пројекта „Кости“. Било је и напорно и лијепо и заиста вјерујем да смо, захваљујући несебичном залагању свих; од људи који су предводили креативни тим, до глумаца, статиста, али и свих осталих окупљених око ове креативне приче, урадили одличан посао“, казао је Хајдуковић.

Управо у томе лежи снага ове аутентичне приче – у њеном креативном, препознатљивом печату, али и у чињеници да је у питању пионирски подухват, који исписује странице филмске историје на овим просторима. „Кости“, као и „Месо“, важан су пројекат за „Босонога продукцију“, јер представљају наставак озбиљне, професионалне приче о филмској индустрији у Републици Српској. Истовремено, сарадњом са РТС-ом, интензивирана је културна спрега Бањалуке и Београда.

 „Овај пионирски искорак је потврда наше одлучности да Бањалуку упишемо на мапу филмске индустрије, али и да сам град, његове људе и бројне таленте које он има, промовишемо на тај начин. Да у томе успјевамо, потврђују, не само регионална популарност „Меса“, већ и успјех који тај пројекат биљежи, и то кроз бројне награде и учешћа на фестивалима. Поносна сам на све младе, талентоване људе који су радили и наставак трилогије о Бањалуци и искрено вјерујем да ће и серија „Кости“ бити подједнако вољена и успјешна“, истакла је Јанковићева.

Серија „Кости“ је корак даље ка циљу који је пред себе поставила екипа „Босонога продукције“, а снимљени материјал свој пут до публике наставља кроз постпродукцију. Емитовање је планирано за прољеће 2020. године.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.