Папрене цијене љетовања на Јадрану

Наглим порастом температура и сезона годишњих одмора већ је увелико почела па смо истражили колико је новца потребно за љетовање на Јадрану.

BUKA portal / 16. јун 2019

Foto: Ilustracija

И ове године најјефтиније опција је љетовање на бх. мору. Апартман за четверочлану породицу у Неуму у трајању од седам дана с укљученим доручком кошта око 800 КМ.  

Приватни апартмани

- С обзиром на то да смо јефтинији од Хрватске и Црне Горе, туристи узимају апартмане на дужи период. У самом центру Неума је гужва, а јули и почетак августа скоро код свих су попуњени. Ја сам у Приморској улици, поред центра, и код нас још има мјеста. Хотели су, колико сам чула, скоро па попуњени. Код мене је ноћење 20 марака по особи – рекла нам је Сабина Хамзић, власница једног апартмана.

Они који одлуче љетовати на Хрватском приморју или увијек популарној Макарској ривијери, према понудама, за седмодневно љетовање за четверочлану породицу морају издвојити између 1.500 и 3.000 КМ.

Према порталу Боокинг.цом, многи су већ распродали смјештаје. Власници апартмана избјегавају издавање на неколико дана, а и ако се одлуче за то, цијена је доста виша.

Улцињ јефтинији

Већина бх. грађана годинама путује у Црну Гору с увјерењем да ће проћи много јефтиније него у Хрватској. Ипак, туристички радници упозоравају да је то тачно само за Улцињ и околна мјеста, док су цијене у остатку Црне Горе близу онима на Хрватском приморју.

Најјефтинији седмодневни боравак за четверочлану породицу, према порталу Боокинг.цом, кошта од 721 КМ у Улцињу до 1.499 КМ у Будви. (аваз.ба)


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.