Пети ЈУБИЛАРНИ полумаратон у Бањалуци 12. маја у организацији ТРК-а

У недјељу, 12. маја одржаће се пети јубиларни полумаратон у Бањалуци у организацији Тркачког рекретаивног клуба (ТРК) из Бањалуке.

BUKA/M.I.D. / 04. децембар 2018

Foto: BUKA

У самој организацији полумаратона дошло је до одређених несугласица, а о чему је конкретно ријеч ТРК је обавијестио јавност:

"Познато је да су оснивачи спортског удружења, тркачког клуба ТРК из Бањалуке, Владимир Селец, Горан Ћорић и Стеван Димитријевић, заједно са још осморо ентузијаста, креатори трке 'Бањалучки полумаратон'. Међутим, концептуалне разлике довеле су до раздвајања овог љета. Тако је на једној страни остао концепт 'Бањалучког полумаратона' који заступа ТРК као носилац догађаја, а са друге стране је иступио Горан Ћорић са концептом 'Рун & Море Цоммунитy'. Овај други концепт није ни у ком смислу повезан са одржавањем и организацијом јубиларног петог 'Бањалучког полумаратона'", речено је.

Додају да је ТРК уложио све напоре да ово раздвајање протекне у складу са спортским духом, прописима и правилима клуба.

"Нажалост, то се није десило, тако да смо данас суочени, између осталог са ситуацијом да се заштитни знак и друштвене мреже Бањалучког полумаратона неовлашћено користе од стране 'Рун & Море Цоммунитy'. Ствара се погрешан утисак да ова група има континуитет са 'Бањалучким полумаратоном'.'Рун & Море Цоммунитy' није 'Бањалучки полумаратон'. Организација петог 'Бањалучког полумаратона' је у надлежности ТРК-а и тима људи окупљених око овог спортског клуба", истиче Владимир Селец, директор трке “Бањалучког полумаратона”.

Из ТРК-а истичу да је до разлаза дошло јер је 'Рун & Море Цоммунитy' иступио са концептом гдје вечерњи концертни и фестивалски садржаји треба да значајно обилјеже један изворно тркачки и рекреативно-спортски догадјај. Овај концепт није добио подршку органа ТРК-а, а показао се и као буджетски неодржив.

"Сматрамо да 'Бањалучки полумаратон' треба развијати као један од најеминентнијих спортских догађаја у региону, врхунски професионални и рекреативни тркачки скуп, који ће у локалној заједници, а и шире, привлачити људе спортског духа и ширити културу међусобног подржавања, здравља и рекреације. Активно радимо на припреми јубиларног петог 'Бањалучког полумаратона' и то у смјеру који имамо од самог оснивања: Трка за тркаче од тркача! Ми смо људи који живе здрав живот у здравом тијелу, желимо и радимо на томе да то пренесемо и на нашу заједницу. То су наши једини циљеви. Тркачка заједница вас све чека као и свих претходних година, у мају у Бањалуци!”, појашњавају из ТРК-а.

Пријаве за полумаратон можете попунити ОВДЈЕ.

Подсјетимо да је недавно на социјалним каналима "РМЦ Бања Лука полумаратон" објављено да ће фестивал спорта, музике, забаве и едукације бити одржан од 19. до 21. априла у Бањалуци, у организацији Суппорт маркетинг центра, Атлетског клуба Бања Лука и Рун&Море Цоммунитy тима.

"Пету годину заредом наш тим организује полумаратонску трку у Бањалуци, која ће се на новој стази трчати најљепшим алејама, улицама и парковима све до најзначајнијег историјског споменика – тврђаве Кастел. РМЦ Бања Лука полумаратон, као централни догађај фестивала, окупиће око 2000 тркача из 40 земаља. Поред трке на 21км, припремамо и трке на 10 и 5 км, ‘Сцхоол Рун’ – школску трку, ‘Бамбини маратон’ – дјечију трку, а први пут у Бањалуци организујемо и једну од најузбудљивијих тематских трка ‘Цолоур Фун Рун’. Учеснике фестивала очекује још један ЕXПО сајам, али и ЕДУ Цоацхинг Форум са занимљивим предавачима из региона", рекли су организатори овог догађаја.

Због ове објаве дошло је до забуне о организацији полумаратона на што је ТРК реаговао саопштењем које смо пренијели.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.