Пети узастопни дан без нових инфекција у Вухану

Национална здравствена комисија Кине (НХЦ) у понедјељак је објавила да у земљи није забиљежен нити један нови локални случај заразе корона вирусом, али јесте 39 увезених.

BUKA portal / 23. март 2020

Ilustracija

– У посљедња 24 сата потврђено је 39 увезених нових случајева инфекције. Забиљежено је и 49 нових сумњивих случајева, док је девет особа преминуло. Сви из провинције Хубеи – наводи се у саопштењу.

 

Ово је пети узастопни дан без нових инфекција у граду Вухану, гдје се вирус први пут појавио у децембру прошле године и проширио се широм свијета.

 

Кина је сада под ниским ризиком од нове коронавирусне болести (ЦОВИД-19), јер земља предузима учинковите мјере у превенцији и контроли, изјавио је у недјељу кинески здравствени званичник, преноси Xинхуа.

Међу 46 нових потврђених случајева пријављених у суботу, 45 је увезено, а један је био заражен инфекцијом из кућних контаката са увезеним случајевима у јужној кинеској провинцији Гуангдонг, рекао је Ми Фенг, дужносник Националне здравствене комисије (НХЦ) на конференцији за новинаре у Пекингу.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.