ПЕТИЦИЈЕ НА ТРГУ КРАЈИНЕ У БАЊАЛУЦИ:" Ако ми морамо скупљати потписе за основне ствари, онда је ово показатељ диктатуре система"

Од данас ће грађани Бањалуке моћи на Тргу Крајине потписати двије петиције - једну за дозволу окупљања на Тру крајине, а другу за хитно рјешавање проблема са пираленом у бањалучком Инцелу

Elvir Padalović / 15. јул 2019

Foto: BUKA

Потврдио је данас ово у Бањалуци посланик Драшко Станивуковић.

"Да, добили смо дозволу да поставимо штанд на Тргу, видите колики је онај фудбалски стадион тамо, ја сматрам да онаквих пет стадиона може да стане и да остане простора за 22 штанда", рекао је он, уз подсјећање да је досад покренуо 51 грађанску инцијативу.

Подсјетимо из Градске управе раније нису дозволили прикупљање потписа које су организовали опозициони посланици Драшко Станивуковић, Јелена Тривић и Небојша Вукановић.


"За мене потписи данас изгледају као апсолутни показатељ да власт нема никаквог слуха за оно што грађани требају. Ако неки људи треба да скупе више хиљада потписа да би рекли - ми хоћемо окупљање на Тргу и ако неки људи требају више хиљада потписа да кажу - немојте нас тровати пираленом, хајте то ријешити..онда је ово показатељ диктатуре једног система који нема никаквог слуха за права обичних људи и обичних грађана", рекао је Станивуковић.

 

 


Он је поручио како се данас у Бањалуци скупљају потиси за елементарна права за која су се грађани појединих цивилизација изборили прије више хиљада година. 

"Данас знамо да идемо лињијом тежег отпора, данас знамо да нећемо имати ни љетњег распуста, ни предаха ни одмора, настављамо са прикупљањем потписа јер смо почели прије седам дана, али нам нису дали дозволу. Остаћемо истрајни, имамо рок од 7 дана да скупимо преко 1000 потписа. Оно што је кључно да они не виде суштину, да ми желимо да се живи нормално и да имамо основна права а онда они каже да је грађанску инцијативу из Бањалуке потписао неко из Градишке и зато петиција није исправна. Дакле мислим да је право сваког човјека да поптише и да да подршку и ако они не виде од ове суштине да се овдје не живи добро, тражећи неке формалне грешке, онда ово за мене изгледа као један велики апсурд", рекао је Станивуковић медијима данас у Бањалуци. 


Штанд ће бити постављен током седмице, и то у времену од 10-14 часова, и у вечерњем термину од 19-21.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.