Побједници овогодишње гитаријаде бањалучка група Катарза

Чланови бенда Катарза ће као побједници Бањалучке гитаријаде имати прилику да своје нове материјале сниме у студију познатог Музичког центра “Паваротти” у Мостару.

BUKA portal / 04. јануар 2021

 

Шеста Бањалучка гитаријада одржана је у организацији Qуеен Естраде, овај пут у онлине издању. Овај догађај, који од самог настанка има за циљ промоцију локалне музичке сцене и подршку младим бендовима, реализован је у складу са свим епидемиолошким препорукама, у виду онлине такмичења које је снимљено у празном Клубу студената.

На YоуТубе каналу Qуеен Естраде, публика је имала прилику да ужива у свирачком умијећу и стваралаштву бендова Катарза, Без Рикверца, Реверие, Цаптуре и Под Притиском.

Стручни жири који су чинили Игор Паспаљ (најбољи гитариста за 2020. годину од стране свјетски познатог часописа Гуитар Wорлд), Бора Ђорђевић (Рибља Чорба), Драги и Жика Јелић (YУ група), Александар Човић (Група Регина) и Зоран Ђурић (продуцент Бањалучке гитаријаде) одлучили су да су побједници овогодишње гитаријаде бањалучка група Катарза.

Чланови бенда Катарза ће као побједници Бањалучке гитаријаде имати прилику да своје нове материјале сниме у студију познатог Музичког центра “Паваротти” у Мостару.

Друго мјесто подијелили су бендови Без Рикверца и Реверие, на трећем мјесту се нашао бенд Цаптуре, док је награда публике отишла у руке младе екипе бенда Под Притиском.

Чланови бенда Катарза изузетно су се обрадовали побједи за коју кажу да им представља велики вјетар у леђа, а фронтмен бенда Ернест Бучински захвалио се жирију на указаном повјерењу, али и Qуеен Естради што већ шесту годину за редом организује догађај попут Бањаучке гитаријаде која бањалучким ауторским бендовима пружа шансу да их чује и види шира публика.

Фронтмен бенда Под Притиском, Огњен Веселиновић изјавио је да је цијело искуство учешћа било феноменално, те да су чланови бенда уживали у сваком сегменту. Истакао је да их је награда публике веома обрадовала, али и да их је посебно дирнула чињеница да су током гласања жирија највећи број бодова добили од легенде домаћег роцк-а, Боре Ђорђевића, што ће памтити са посебном радошћу.

Организатори Бањалучке гитаријаде изузетно су задовољни реализацијом овог пројекта и захваљују се свим партнерима који су препознали његов значај и помогли да се он деси, макар и у онлине верзији, али су нагласили да се надају да ће се ове године коначно остварити услови да се Бањалучка гитаријада поново одржи на Тврђави Кастел са многоборојном публиком, уз пуно добре музике, дружења и плеса.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.