Почела посебна сједница Народне скупштине РС

У Бањаци је почела посебна сједница Народне скупштине РС.

BUKA portal / 26. фебруар 2020

 

На дневном реду је само једна тачка - Изјашњење о изјавама члана Предсједништва БиХ из Републике Српске о проглашењу Закључка и Одлуке Предсједништва БиХ, веома штетним по виталне интересе Републике Српске. Ово се односи на закључке и одлуке усвојене на 9. редовној сједници Предсједништва БиХ, одржаној 19. фебруара,

Посебна сједница је сазвана како би се расправљало о Додиковим ставовима о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Посланици треба да се изјасне и о приједлогу одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ према којој је одлука о прихватању Споразума о статусу између БиХ и ЕУ о активностима које спроводи Агенција за европску граничну и обалну стражу на територији БиХ усвојена без консензуса веома штетна по виталне интересе Српске.

У досадашњем току сједнице, Додик је рекао да је против посјете Мила Ђукановића, те да Ђукановићу не треба омогућити "политичку позорницу у Сарајеву како би евентуално говорио о ситуацији у Црној Гори, и закону којим се атакује на имовину Српске православне цркве".

"Моја жеља је била да се посјета предсједника Црне Горе одгоди. Не вјерујем да постоји православац Србин који нема обавезу да поштује снагу и молитвени карактер литија које се одржавају од Требиња до Бањалуке", казао је Додик, додајући да посјету треба одгодити до смиривања стања у Црној Гори.


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.