Почели радови на Коридору “5Ц” кроз Републику Српску

Представници Јавног предузећа “Аутопутеви Републике Српске” озваничили су данас у Добоју почетак радова на првим километрима паневропског Коридора “5Ц” на територији Српске, а вриједност ове дионице аутопута је 70 милиона еура.

BUKA portal / 17. јун 2019

Прва дионица аутопута на Коридору “Пет це” градиће се на правцу Јоховац (Товира) – Руданка (Костајница) у дужини од 5,65 километара и биће финансирана кредитним средствима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и грант средствима Инвестиционог оквира за западни Балкан.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на свечаности поводом почетка радова да је ово изузетан пројекат и да је за Владу битно да се настављају јавне инвестиције које омогућавају запошљавање радника и повећање БДП.

Он је навео да је овај дио аутопута вриједан 70 милиона еура и да ће у наредних 15-20 дана бити одржана посебна сједница Народне скупштине Српске да би био усвојен план парцелације за изградњу ауто-пута до Раче и границе са Србијом.

Аутопут на Коридору “Пет це”, чија је укупна дужина 46,6 километара, биће изграђен у четири фазе, а вриједност комплетног пројекта од Добоја до Вукосавља процијењена је на 500 милиона еура.

Озваничењу почетка радова на мосту “Босна” у мјесту Товира код Добоја, на крају Аутопута “9. јануар” Бањалука-Добој, присуствовали су и министри у Влади Српске, градоначелник Добоја Борис Јеринић, представници извођача радова, званице из јавног и друштвеног живота и бројни грађани.

 

 

 

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.