ПОДЗЕМНИ ПРОЛАЗ ДО ДЕЛТЕ САМО ЗА НАЈХРАБРИЈЕ: Смеће, локве, водоземци, каблови (ФОТО + ВИДЕО)

Јутрос смо се упутили да видимо каква је ситуација са подземним пролазом до тржног центра Делта, а забиљежили смо стање као из хорор филма.

Maja Isović Dobrijević / 17. јул 2019

Foto: BUKA

 

Овај подземни пролаз изгледа као да је стар неколико десетина година, а не само четири мјесеца, а само најхрабрији могу да се упуте овим путем до новоизграђеног тржног центра. Подсјетимо да је тржни центра Делта свечано отворен 21. марта, а неколико дана прије тога отворен је и овај кружни ток, тачније 18. марта.

Тада су кружну раскрсницу отворили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар саобраћаја и веза Републике Неђо Трнинић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић.

Вишковић је рекао да је у рекордном времену завршен кружни ток који, не само што уљепшава амбијент, него је и пракса свуда у Европи, јер су то најбољи објекти са становишта безбједности саобраћаја, а користиће и пјешацима за које су саграђени подземни пролази за безбједно кретање.

Вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић навео је да је ријеч о веома захтјевној кружној раскрсници са потходницима, додавши да је већи дио финансијских средстава у износу око 1,7 милион КМ уложен у изградњу потходника.

Када смо јутрос дошли до овог хваљеног кружног тока, видјели смо да су пуноглавци и даље тамо, само су били мало успавани и сигурно ће покренути кад мало јаче угрије сунце. Подземни пролаз пун је смећа, воде, каблова. У неким диејловима вода је толика да су постављене дрвене греде да људи преко њих пролазе.

Као што је познато, овај пролаз још увијек нема ријешен прилаз за особе са инвалидитетом.

Контактирали смо Град Бањалука, који су нас путили на Путеве РС, од којих чекамо званичан одговор о овом проблему.

Погледајте више фотографија и видео снимак који смо забиљежили

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Везан текст:

НИЈЕ ШАЛА: Пуноглавци у подземном пролазу код Делте (ВИДЕО)

 


Бука препорука

БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.