Погледајте најсавременије лабораторије за марихуану у Сарајеву вриједне 250.000 КМ

Ријеч је о најсавременијим и највећим лабораторијама те опреми за лабораторије које су до сада пронађени на подручју бх. пријестонице

BUKA portal / 10. септембар 2019

Припадници Одјељења за борбу против злоупотреба дрога Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево синоћ су на Илиджи и у Илијашу извели акцију кодног назива „Лабос“ у којој су пронашли двије лабораторије за узгој марихуане, чија се вриједност процијенује на 250.000 КМ. Ријеч је о најсавременијим и највећим лабораторијама те опреми за лабораторије које су до сада пронађени на подручју бх. пријестонице.

Умјетничке слике

Како је „Аваз“ први објавио, запљенена је и већа количина дроге.

Из сарајевске полиције су потврдили да је прво претресена кућа на Илиджи коју користи Е. Б. Том приликом је одузето 350 стабљика канабиса, које је Е. Б. скупа са још једном особом, чији идентитет је познат истражитељима, засадио и узгојио ради производње и продаје марихуане.

Пронађена је опремљена лабораторија за узгој канабиса. Лабораторија је имала сву потребну опрему, од сепаратора, филтера, термостата, до опреме за наводњавање, вентилатора, разводне плоче са осигурачима, временским релејима и сатом, расвјета...

Осим наведеног, пронађене су двије кутије са марихуаном, дробилица, врећица амфетамина, шест ПВЦ бочица са хемикалијама за поспјешивање раста биљака које се узгајају у затвореном простору, пиштољ, четири метка... Затечено је и шест умјетничких слика које потичу из крађа.

Полицајци су у склопу активности претресли и А. П. код којег су пронашли ПВЦ врећицу с марихуаном и мобителом. Скоро истовремено полицајци су упали у кућу и гаражу у Илијашу, коју А. П. користи са особом која је у бијегу.

 

Велика опрема

Од А. П. су одузети дијелови за лабораторију за узгој канабиса, 81 сепаратор, 416 ПВЦ саксија, четири цилиндрична филтера зрака, термостати, два самоносива вентилатора, 72 електрична трансформатора, четири шпероване кутије са вентилаторима, уградбени вентилатор, 51 сјенило са електричним грлима, 21 рефлектор, топ за топли ваздух, више десетина метара електричних каблова, 24 флексибилна вентилациа цријева, два кључа за цилиндричну браву...

Дилери Е. Б. и А. П., који се сумњиче за кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет дрога, посједовање и омогућавање уживања дрога те недозвољено држање оружја, након криминалистичке обраде предати су у надлежност Кантоналном тужилаштву Сарајево.

Аваз.ба


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.