ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ, ПРЕТРАГА ТЕРЕНА: МУП РС за БУКУ о потрази за Едином Гачићем

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске укључили су се у потрагу за Едином Гачићем, након што су обавијештени о убиству полицијског службеника МУП-а Федерације БиХ, кажу у МУП-у РС за БУКУ.

BUKA / E.P. / 11. фебруар 2019

foto BUKA

 

На подручју Републике Српске појачане су контроле саобраћаја и лица, а полицијски службеници врше претрагу терена у циљу прикупљања информација које би могле помоћи у проналаску наведеног лица. Припадници МУП-а Републике Српске, такође, континуирано размјењују информације са другим полицијским тијелима у БиХ у вези са убиствима за које се сумњичи Гачић, изјавила је за БУКУ Начелница одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић.

Она је рекла да грађани требају сваку сумњиву активност пријавити у најближу полицијску станицу или на број телефона 122.

Данас је у Сарајеву одржан састанак између замјеника директора Федералне управе полиције Енсада Кормана и директора полиције РС Дарка Ћулума.

"Полиција Српске је у сталном контакту са Федералном управом полиције и пружићемо им максималну подршку како би осумњичени био лоциран и ухапшен", казао је Ћулум.

Подсјетимо, управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала је потрагу за Едином Гачићем у којој се наводи да је наоружан и опасан.

"Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево је дана 10.02.2019. године , због постојања основа сумње да је дана 09.02.2019. године на подручју Суходола, опћина Хаджићи, починио кривично дјело из члана 166. КЗ Ф БиХ (убиство), полицијског службеника ФУП-а БиХ, расписала оперативну потрагу за лицем  Един (Мухарема) Гачић, рођен 01.09.1976. године у Бања Луци, са пребивалиштем у селу Брђани, опћина Коњиц, наоружан и опасан. Един Гачић је висине око 180 цм, мршавије тјелесне грађе, посљедњи  пут виђен у тамно плавој јакни, свијетлим самтаним хлачама, смеђој плетеној капи, те је носио диоптријске  наочале. Апелујемо на грађане да, уколико имају  информацију гдје тражено лице борави или посједују било какву информацију која би могла допринијети проналаску ове особе,  сазнања доставе Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево на број: 122, 033 206 666, 033 207 777 или најближој полицијској станици", стоји у апелу објављеном на сајту МУП-а кантона Сарајево.

Един Гачић је осумњичен да је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића након чега се дао у бјекство, а у суботу и припадника Федералне управе полиције Махира Бегића у мјесту Суходол код Тарчина. Тужилаштво Кантона Сарајево отворило је истрагу против Гачића због сумње да је убио Бегића.

Гачић је прије ових убистава починио још два. Он је 1998. године убио Исмета Гунића, а 2002. и своју мајку.


МУП КС: Могуће ангажовање војске


Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица налази се заједно с полицијским снагама на терену у Хаджићима, гдје се у ширем рејону врши опсежна потрага за вишеструким убицом Едином Гачићем, јавља Клиx.ба

Истакао је да је у Кантон Сарајево данас као испомоћ дошло 130 полицајаца из других кантона, како би помогли да се убица њиховог колеге што прије пронађе, а сигурност у овом кантону појача. На својој јучерашњој ванредној сједници Влада Кантона Сарајево обећала је овим полицајцима осигурати финансијску и материјалну помоћ.

"На терену је тренутно око 1.200 полицијских службеника, јер је потребно да се током ових дана на подручју Кантона Сарајево грађани осјећају сигурно, да имамо њихово повећано присутво на мјестима јавног окупљања, код школа, вртића, као и на свим мјестима које смо ми као МУП и Влада дужни сигурносно покрити", поручио је министар Катица.

Најавио је да уколико ове полицијске снаге не буду достатне тражит ће да им Предсједништво Босне и Херцеговине на располагање стави и Оружане снаге БиХ.
 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.