Полиција БиХ тужи премијера Дениса Звиздића и Драгана Мектића

ДОНЕСЕН НИЗ ЗАКЉУЧАКА

BUKA portal / 10. октобар 2019

У просторијама Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ данас је одржан састанак Управног одбора Савеза синдиката на којем је у складу са усвојеним дневним редом разматран низ тачака које се односе на статус упослених у полицијским агенцијама те с тим у вези донесен низ закључака.

 

Између осталог, разматране су информације које су пласиране у медијима у вези са новим правилником о изгледу и ношењу полицијске униформе. С тим у вези констатовано је да Вијеће министара није објавило у Службеном гласнику Правилник који је усвојен 27.12.2017. године те да је у наредних мјесец дана потребно сагледати и припремити кривичну пријаву против одговорних лица због постојања индиција о почињеном кривичном дјелу “Злоупотреба положаја и овласти” из члана 220. КЗ БиХ.

 

„Кривичне пријаве бит ће предате портив премијера БиХ Дениса Звиздића и директора Уреда за законодавство Вијећа министара БиХ Джемаила Ћибе, као и министра сигурности Драгана Мектића", потврдио је за Патрију Един Кахримановић, предсједник Синдиката СИПА-а.

 

Иначе, презентована је и информација о лошем материјалном статусу свих упослених у институцијама БиХ и неодговоран однос власти у поступку расподјеле прихода од индиректних пореза. Посебно је наглашено да су упосленици са средњом стручном спремом, са примањима од око 665 КМ најугроженија категорија запослених која захтијева хитно дјеловање.

 

Управни одбор је разматрао и приједлоге за много агресивније дјеловање Синдиката у виду организовања протеста и штрајка међутим закључено је да ће одлука о истим евентуално бити донесена након одржане панел дискусије.

 

Преузето са Патриа


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.