Полиција не дозвољава ни сједење на клупама у центру Бањалуке

Уколико сте члан групе "Правда за Давида" можда ће вам бити забрањено да сједите на клупама у центру града које су иначе новцем грађана и направљене да би се на њима сједило, јавља РТВ БН

BUKA portal / 17. јун 2019

Полиција неколицини грађана који и даље свако вече долазе у близину храма Христа Спаситеља не дозвољава сједење на клупама иако је примјетно да је то забрањено само грађанима који подржавају групу "Правда за Давида".

Начелник Полицијске управе Бањалука је прије неколико дана, међутим, нагласио како ни једна група у Бањалуци није забрањена.

На питање да ли свако ко се у Бањалуци сретне и одлучи да се дружи на јавној површини у граду то дружење мора да пријави полицији прије неколико дана, услиједио је кратак одговор да нема коментара.

Озрен Пердув, члан групе "Правда за Давида" је због, како му је речено ометања полицајаца приликом вршења дужности, у недељу навече добио прекршајну пријаву са казном од 500 марака.

Тврди да није ничим ометао полицајце већ је инсистирао на питањима зашто не смије да сједи на јавној клупи у граду. Признаје да осјећа да му је безбједност угрожена.

За сада због дешавања у центру Бањалуке изостаје адекватна реакција институција које се баве заштитом људских и грађанских права и слобода у БиХ, јавља РТВ БН


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.