Полиција поднијела извјештај против Драшка Станивуковића

Поднешен извјештај због кривичног дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, сазнаје БУКА.

BUKA/M.I.D. / 04. мај 2021

Foto: BUKA

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, поднијели су данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против лица иницијала Д.С. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

"Наиме, лице Д.С. се сумњичи да је дана 05.04.2021. године, испред Административне службе града Бањалука, као командант Градског штаба за ванредне ситуације поступило супротно прописима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске и супротно одребама Закона о заштити становништва од заразних болести иако је био дужан и могао бити свјестан да на тај начин може утицати на одлуку грађана да својим понашањем поступају супротно мјерама за сузбијање вируса корона", рекли су из Полиције.

Подсјетимо да је Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић 29. априла саслушан у својству осумњиченог, везано за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Ради се о недавном протесту угоститеља и других незадовољних радника у Бањалуци, када се у једном моменту и он обратио присутним испред зграде Градске управе

"Оно што је посебно катастрофално је што ми се ставља на терет кривично дјело. Морате бити свјесни да се у полицију на саслушање више не зове Драшко Станивуковић већ градоначелник Бањалуке, највећег града у РС. То је додатни притисак Минстарства унутрашњих послова и мени постаје само да им поставим питање: Зашто нико прије мене није позван на саслушање? Зашто ником прије није стављено на терет ово кривично дјело? – упитао је тада Станивуковић.

Он каже да се терети као осумњичени, као одговорни за кривично дјело, иако је на позив мјештана изашао пред те људе.

"То је невиђен преседан и лицемјерство. Суд ће то оспорити и све ће то пасти у воду, као и неке раније тужбе. То је политичка прича као што је и политичка прича за измишљену аферу о „бубици“ Ако је та афера толико значајна и ако је то толика катастрофа, зашто се о томе није огласио кабинет предсједника Србије" навео је он.

Он је изјавио да је његова дужност да се одазове на позив за саслушање.

"Оно што сам дужан је да предочим фотографије са свих корона журки, свих функционера и молио бих да на том саслушању буде министар унутрашњих послова Драган Лукач, како бих му показао те фотографије" рекао је Станивуковић.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.