Полиција пронашла дрогу коју је СИПА "уништила" у Термоелектрани Гацко

Само дан након што су из Министарства безбједности БиХ саопштили да је, по њиховом налогу, у погонима Термоелектране Гацко уништено више од 700 кг наркотика, уличне вриједности од седам милиона марака, полиција Републике Српске је, сазнаје АТВ, у кругу Термоелектране нашла идентичну дрогу, која из неког разлога, није уништена.

ATV / 01. август 2018

 Три најлонске кесе  су, како сазнајемо,  пронађене код контејнера за отпад, у близини блок команде и главне радионице, а у њима су се налазилли хероин, сканк и кокаин.  Није јасно како  је ова количина дроге доспјела на то мјесто и зашто  није уништена. То би сада  требало да истражи окружно тужилаштво у Требињу, које је, тврде наши извори, већ покренуло истрагу.

 

Тужилац је, сазнајемо, наложио да се одмах уради вјештачење и увиђај и да се извага пронађена дрога, која је, под за сада мистериозним околностима, остала неуништена. Мистериозно је, и без присуства медија протекло и уништавање оних 700 килограма дроге, јер Министарство безбједности и СИПА, новинарима нису послали позив да забиљеже уништавање.

 

Тек је накнадно послато саопштење у којем се наводи да је циљ спаљивања наркотика, а највише марихуане, амфетамина, хероина, кокаина и синтетичких дрога, био да се сузбије и спријечи злоупотреба опојних дрога у БиХ. За обезбјеђење и превоз дроге је, како се наводи, била надлежна СИПА, уз подршку Центра за форензичка испитивања и вјештачења МУП-а ФБиХ. У погонима Термоелектране Гацко, дрога је спаљена 26. јула. Спорне кесе, полиција Републике Српске је, како сазнајемо  пронашла 27. јула.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.