Полиција вечерас приводила и није дозволила приближавање активиста групе Правда за Давида храму у центру Бања Луке

Полиција је у 19 и 40 х одвела Озрена Пердува у пратњи два полицајца до полицијског аутомобила гдје му је написана казна.

BUKA portal / 16. јун 2019

 

Прво су сви отјерани са клупа, а када су дошли да сједну на исте клупе господја Нада и Озрен Пердув, су одмах легитимисани, а сви остали су отјерани са клупа.

Полицајци су нам рекли да се не можемо окупљати, свако од нас који је пришао клупи легитимисан је.

Полиција је у 19 и 40 х одвела Озрена Пердува у пратњи два полицајца до полицијског аутомобила. Господја Нада је такодје негдје отишла. Остали чланови су гладали са друге стране улице и нису смјели прићи.

Један од присутних је најавио - "Мислим да ћемо убрзо ићи испред зграде МУП-а. Озрен неће остати сам. Када нас год тјерају блокиран је и центар града. Нећета још дуго само да знате. Киша је почела, небо плаче над Бања Луком и оним шта се дешава у њој.

Озрен Пердув је кажњен 500 КМ - Ово су фашистичке методе које примјењују прама нама

Пердув је након изласка из полиције  испричао детаље сусрета са полицијом на клупама испред дворишта Храма.

"Рекли су нам да не можемо да будемо на клупама. Ја сам рекао да је начин на који се понашају према нама фашистички метод и то је по њима био повод да ме приведу, јер сам наводно ометао службено лице у вршењу дужности", рекао је Пердув након изласка из полиције. 

Он је додао да полиција није саопштила разлоге зашто их тјера са клупа.

"А, у ствари знам зашто ово раде. Желе да нас растјерају прво са Црквом из дрворишта Храма, а сада и са клупа, само да се не окупљамо. Ја сам им рекао да су то фашистичке методе, јер имам право да коментаришем рад државних органа, па и полиције", рекао је он. 

Српскаинфо открива да је полиција мјесецима биљежила сваки скуп и радила на идентификацији оних који су се окупљали у порти храма.

Подсјетимо, на готово идентичан начин полиција је “снимала” вишемјесечне скупове “Правде за Давида” на бањалучком Тргу Крајине, а онда су све пријаве достављене Основном суду у Бањалуци.

Полиција ће у наредном периоду поднијети на десетине прекршајних пријава против грађана који су се мјесецима мирно окупљали у порти Храма Христа Спаситеља у центру Бањалуке, сазнаје Српскаинфо.

Пријаве ће бити достављене Основном суду у Бањалуци, а поступајуће судије за прекршаје одлучиће о висини новчаних казни.


Бука препорука

БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.