ПОЛИТИЧКА БОМБА: Борис Джонсон подноси оставку?

Према ријечима главног британског економисте у инвестиционој банци "ЈП Морган" Малколма Бара, британски премијер Борис Джонсон највјероватније ће поднијети оставку.

BUKA portal / 10. септембар 2019

Борис Джонсон, кога су медији кратко прозвали БоДжо, доживио је прави политички шах мат када је британски парламент рано јутрос одбацио његов приједлог да се распишу избори, гласајући "против".

Претходно је британска краљица Елизабета дала коначно одобрење закона којим се спречава премијер Борис Джонсон да изведе земљу из ЕУ без споразума 31. октобра.

С друге стране, Джонсон је бранећи свој став о изборима у парламенту, рекао да је то једини начин да се Брегзит помјери са мртве тачке.

Водећи британски економиста при "ЈП Моргану" сматра да ће новоизабрани британски премијер морати да поднесе оставку, уколико не нађе неко "магично" рјешење.

"Једна опција је да премијер представи договор о Брегзиту парламенту и добије одобрење за њега или да поднесе оставку и пусти неком другом да од ЕУ затражи одлагање. У овом тренутку, сматрамо да је оставка вјероватнија опција", истакао је Бар.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.