Поново су се јели прасићи и јагњићи, а немају новца за пут преко пруге да грађани безбједно пређу

Грађани свих приградских насеља у Бањалуци годинама траже да се почне рјешавати питање проблематичних раскрсница, пјешачких прелаза који нису обиљежени или сигнализација које нису добро обиљежене и због тога људи људи страдавају.

Maja Isović Dobrijević / 15. јануар 2020

Foto: BUKA

 

Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Јово Савановић и члан Предсједништва Градског одбора ПДП-а Дијана Јешић предали су данас захтјев за одржавање посебне сједнице градске Скупштине о теми безбједност у саобраћају.

Повод за ову сједницу је несреће на пружном прелазу у Дервишима гдје је погинула млада дјевојка. Мештани овог насеља кажу да је на пружним прелазима у овом насељу било већ неколико удеса последњих година.

Јово Савановић каже да су ову иницијативу предали јер људски живот не може да буде само једна тачка на сједници, већ је потребно да се цијела сједница посвети овом питању и мора се расправљати о овом проблему.

“Ми смо и раније предавали иницијативе и приједлоге, али ништа нам нису уважили. Градска управа не може да пребацује све на Жељезнице РС, јер они су на власти 15 година. За све оно што се дешава лоше у овом граду, па и за добро иако га има мало, они су криви. Поново су се јели прасићи и јагњићи, гласови се практично купују, а немају новца да се уради пут преко пруге да грађани могу безбиједно да пређу”, рекао је Савановић.

Поплочавање испред Банског двора коштало је 1.200.000 КМ, а Савановић се пита зашто тај новац није уложен у безбједност грађана и дјеце.

 

 

Дијана Јешић каже да грађани свих приградских насеља у Бањалуци годинама траже да се почне рјешавати питање проблематичних раскрсница, пјешачких прелаза који нису обиљежени или сигнализација које нису добро обиљежене и због тога људи људи страдавају.

“Жалосна је реакција Градске управе гдје они на смрт једне младе особе реагују тако што копају по записницима тражећи да ли је неко дискутовао на одређену тему или није. Шта значи дискусија? Да ли би она нешто промијенила? Не би. Ми не требамо упирати прстом у некога, већ треба да тражимо рјешења. Пребацивањем лоптице између Градске управе и Жељезница РС постало је ствар која је смијешна, али и жалосна. Ово није политичко питање, већ је питање живота и смрти, питање сигурности наших грађана”, истиче Дијана Јешић.

Она додаје да у насељу Пријечани родитељи дјецу и данас преводе преко улице, јер није обиљежен пјешачки прелаз, па не могу сигурно да пређу преко школе.

 

 

“На све ово Градска управа шути, а Жељезнице РС кажу да ће укинути прелаз у Дервишима што значи да ће грађани морати ићи километрима около да дођу до своје куће или ће правити нову саобраћајницу. Па да ли је лакше направити нову саобраћајницу од једног пружног прелаза који кошта 7-8 хиљада КМ”, каже Јешић Дијана.

За недјељу у 15 часова заказано је окупљање грађана на мјестру страдавања младе дјевојке у Дервишима.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.