Пооштрене мјере за Први мај: Ћевапи на роштиљу морају бити размакнути барем 20 цм

Кризни штаб Федерације Босне и Херцеговине, данас је довео низ мјера поводом надолазећих празника за Први мај. Низ одредби је донесен како би се спријечило ширење пандемије коронавируса.

BUKA portal / 29. април 2021

Foto: BUKA

Консултовали смо све кадрове из струке те донијели одлуку о потписивању одредбе која ће наступити првог маја и трајат ће све до трећег. Кључни проблем ће бити велики број људи на једном мјесту, те контролисање валидности хигијенских услова.

Стога смо донијели наредне одлуке:

– Због чињенице да коронавирус изумире на јако високим температурама, месо које се буде окретало на роштиљу не смије се пржити мање од 20 минута.

– Размак између ћевапа мора бити најмање 20 цм. Уколико се вирус налази на једном, да будемо сигурни да неће прећи на други.

– Забрањује се да више особа конзумира напитке из једне флаше или чаше.

– Након наздрављања обавезно вратити маску на лице.

– Забрањује се мунтање између потенцијалних партнера и популарно ‘купљење’ током прославе празника, јер није хигијенски тренутно.

– Сомун се не смије парити на ћевапима. Ова одлука ће многима тешко пасти али ситуација је таква.

– Забрањује се окупљање више од десет људи за једним роштиљем. Уколико вас има више, запалите два или три.

– Музику може пуштати само једна особа, како више особа не би дирало прстима тастатуру из хигијенских разлога.

Ове одредбе ће на снагу ступити одмах и молимо све грађане да их се придржавају, како би у здравим и нормалним условима прославили Први мај”, истакао је Горан Черкез, члан кризног штаба Федерације Босне и Херцеговине.

Појачане полицијске и санитетске патроле ће обилазити сва излетишта у Федерацији Босне и Херцеговине, како би провјеравали да ли се грађани придржавају донесених мјера.

 

Текст преузет са сатиричног портала Шатроинфо


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.