Пораст бруто добити БХ Телецома за 12 милиона КМ

Најважнији показатељи пословања БХ Телецома у првих шест мјесеци 2021. године су врло позитивни и поред свих изазова које је донијела пандемија ЦОВИД-19 у првим мјесецима ове године.

BUKA portal / 29. јул 2021

 

Раст бруто добити за 12 милиона КМ или за 76,1 % и повећање ЕБИТДА за 9,3 милиона КМ, односно за 13,8 % - најважнији су показатељи пословања БХ Телецома остварених у првих шест мјесеци, према којима је, у поређењу са подацима из првог полугодишта прошле године, остварен снажан раст у свим сегментима пословања компаније.

Број корисника услуга БХ Телецома на дан 30.06.2021. године је већи за 55 хиљада или за 3% у односу на крај јуна прошле године и првенствено је резултат раста броја корисника у мобилном сегменту.

Остварена профитна маржа у периоду јануар – јуни 2021. године је износила 12,4% и већа је за 5,2% у односу на исти период 2020. године. Као резултат раста продаје и нормализације стања узрокованог пандемијом, укупни приходи су порасли за 4,5 милиона КМ или за 2%. Позитиван утјецај на пораст бруто добити, ЕБИТДА-е и профитне марже резултат је и оптимизације и контроле укупних расхода, који су у посматраном периоду смањени за 7,5 милиона КМ у односу на исти период прошле године.

„У БХ Телецому ни у 2021. години нисмо мијењали наш курс. Кроз инвестициона улагања у фиксну и мобилну мрежу, као и дигиталну трансформацију, наставили смо реструктурирати и развијати наше пословање уласком у нове пословне нише, креирањем нових дигиталних сервиса и ширењем портфолија услуга, а све с циљем задовољења потреба наших корисника и истовременог повећања њиховог задовољства. Ово се позитивно одразило и на укупан пословни резултат за првих пола године. У наредном периоду ћемо наставити са креирањем нових пословних модела, улагањем значајних финансијских средстава у изградњу савремених приступних мрежа, базних станица, као и са унапређењем постојећих телекомуникационих система. То ће имати позитиван утјецај и на домаћу привреду, кроз ангажман домаћих компанија на реализацији предвиђених инвестиција.
Захваљујемо се на указаном повјерењу свим корисницима услуга БХ Телецома, власнику и дионичарима, нашим партнерима и добављачима, уз обећање да ћемо одговорним управљањем, стављањем корисника на прво мјесто, имплементирањем нових технологија као и доношењем добрих пословних одлука остати усредсређени на нашу визију да осигурањем врхунског корисничког искуства останемо први избор на тржишту дигиталних рјешења и услуга и континуирано доприносити развоју савременог и бољег друштва у Босни и Херцеговини“, изјавио је Седин Кахриман, генерални директор БХ Телецома.

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.