Породица Радошевић Гламочић шије и бесплатно дијели маске у Бањалуци: Акција ће трајати све док маске буду потребне

Подијелили су око 2.000 маски

Maja Isović Dobrijević / 26. март 2020

Foto: Privatna arhiva

 

Александра Радошевић Гламочић, власница модног студија „Кхади“, у времену пандемије коронавируса и несташице заштитних маски у Бањалуци, одлучила је да са својом породицом прави периве памучне маске и бесплатно их дијели.

„Прије епидемије корона вируса, као и протеклих 20 година, бавим се шивањем модне конфекције по наруджби, али смо модни студио затворили када су у граду затворене све радње. Одлучили смо да дамо свој допринос у овим тешким временима, па смо тако почели да шијемо памучне маске. Тренутно смо већ подијелили око 2.000 маски. Већину дана проводим у производњи и достави маски људима који нису у могућности да лично дођу по њих, али и да бисмо испоштовали апел о што мањем кретању особа у граду“, каже за БУКУ Александра Радошевић Гламочић.

 

Она каже да су на почетку ове акције користили своје залихе тканина и гуме, али како је број људи којима су маске неопходне почео да расте, били су принуђени да потраже помоћ од људи добре воље који могу да им донирају памучну тканину, како би и даље наставили са својом хуманитарном акцијом.

„Солидарност је у овом времену јако битна. Подјелу маски организовали смо тако да једну маску дијелимо по члану породице, како би сви били испоштовани, јер смо у недостатку памучних тканина које су једине адекватне за ову намјену“, истиче Александра.

 

Она каже да је хуманост непроцјењива, као и помагање другима.

„Тај осјећај се не може описати ријечима. Поруке подршке и захвалности које добијам од наших суграђана тренутно су ми највећа подршка. Људи којима су потребне маске могу се јавити путем друштвеним мрежа, а акција ће трајати све док год маске буду потребне“, истиче наша саговорница.

 

Она каже да је ова ситуација са коронавирсом утицала на њу и њену породицу, али вјерује у боље сутра.

„Заједно са својим члановима породице трудим се да све ово схватим као једну велику животну лекцију, да сви мало 'успоримо' и да се усмјеримо ка правим вриједностима у животу“, каже Александра.

Додаје да је њен студио „Кхади“ затворен од момента када је донесена одлука од стране Градске управе да се сви тржни центри затворе. Ова одлука је финансијски утицала на њу, јер је била приморана да све термине откаже, као и израду и испоруку већ заказаних наруджби.

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.