Порука младића позитивног на корона вирус: Тринаести је дан како лежим на Клиници за инфектолошке болести Др. Фран Михаљевић у Загребу

Већ 13 дан налази се у болници након што је тест показао да је позитиван на корона вирус

BUKA portal / 25. март 2020

У Хрватској су укупно 382 особе заражене коронавирусом. Како је данас на конференцији за медије Националног стожера цивилне заштите казао министар здравства Вили Берош 16 особа је оздравило - 14 болесника отпуштено је из Клинике за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић" те по један болесник из Ријеке и Вараждина.

Међу онима који се још увијек налазе у Клиници за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић" је и Антонио Киселић који је своје иИма  у јавној објави на својем профилу на Фацебооку, преноси Јутарњи лист.

- Температура, сухи кашаљ и блага грозница. Индикације које су се у интервалу и с различитим симптомима појавиле два пута у тједан дана.

Тринаести је дан како лежим на Клиници за инфектолошке болести Др. Фран Михаљевић у Загребу и петнаеста сам особа којој је тест на ЦОВИД-19 био позитиван - пише Антонио.

Истиче како му је здравствено стање у цијелом процесу хоспитализације до сада било стабилно, без већих промјена у односу на "нечије дједове, супруге, браћу, рођакиње, пријатеље, љубавнице, сусједе и радне колеге које леже на респираторима с непознатим исходом".

- Тринаест је дана прошло од кад ми је лијечник преко стаклене баријере приопћио: "Позитивни сте"; тринаест дана од кад се је бројка с 15 попела на готово 400 инфицираних особа, а оних у самоизолацији на више од 13.000 - бројке које из дана у дан расту.

Замолио бих вас овим путем да схватите постојеће стање озбиљно и придржавајте се струковних упута. Имате на уму да ваше неодговорно понашање може убити особе слабог имунолошког сустава и кроничне болеснике у чију скупину спадају дјеца, млади и одрасли - пише Антонио у својој објави.

 

Људима поручује да не шире панику, да не буду насилни и нечовјечни те да не посежу за сегрегацијским методама према члановима обитељи или пријатељима оних који су заражени. Истиче како се таквим ситуацијама може свједочити у бројним срединама.

- Активирајте се у локалним заједницама - зградама, улицама и квартовима; подржите старе, немоћне и особе с посебним потребама у купњи и достави намирница и лијекова те основној социјализацији.

Поставимо фокус на планет Земљу редукцијом отпада и свог утјецаја на околиш повезивањем с малим локалним произвођачицама и произвођачима који вам могу доставити воће, поврће и остале прехрамбене артикле умјесто да подржавате актере широког ланца опскрбе који троше велике количине природних ресурса како би доставили робу на полице трговачких центара.

Покушајте смањити конзумацију меса и млијечних производа - оријентирајте се на биљне изворе калција минерала и протеина попут грахорица, тофуа, алги и сјеменки.

Задржимо пажњу и солидарности према свијету у/око себе и након завршетка вирусне инфекције имајући на уму да се све мијења, али да је могуће и више него икада потребно успоставити равнотежу.

Покренимо унутарњу промјену - поручио је Антонио.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.