Посланици данас о стању безбједности и резервном саставу полиције у РС

Сједница Народне скупштине Републике Српске (НСРС), на којој ће бити разматране измјене и допуне Закона о полицији и унутрашњим пословима, којима је предвиђено успостављање резервног састава полиције, бит ће одржана данас у Бањој Луци.

BUKA portal / 11. јун 2019

 

Тај закон је у нацрту усвојен у Народној скупштини РС-а 18. априла.

Претходно ће бити разматрана информација о стању безбједности у том бх. ентитету у 2018. и прва четири мјесеца ове године, а та тачка бит требало да буде затворена за јавност.

Информацију о стању безбједности у РС затражили су посланици СДС-а, након убиства полицајца у Приједору у априлу ове године те привредника Славише Крунића у Бањој Луци.

Крунић и његов тјелохранитељ Жарко Павловић убијени су 22. априла у Гламочанима, код Лакташа, као и нападач Жељко Ковачевић, док је Горан Илић, Крунићев возач рањен.

Због сумње да су извршиоци овог тешког убиства, полиција РС-а је ухапсила Емилија Балду, Горана Милановића и Родољуба Гајића, док се трага за Бенедијем Ђукановићем, који је у бјекству.

На предложеном дневном реду сједнице ентитетског парламента је 48 тачака, међу којима и сет закона за побољшање привредног амбијента.

Посланици би требало да разматрају приједлоге закона о подстицајима у привреди, допуне Закона о плаћама запослених у институцијама правосуђа РС, по хитном поступку, измјене закона о банкама те Приједлогу одлуке о изради плана парцелације за аутопут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко-Рача, по скраћеном поступку.

Између осталог, бит ће ријечи о измјенама и допунама закона о јавном реду и миру; о оружју и муницији; порезу на добит; друштвима за осигурање; те фискалним касама.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.