Посланик СНСД-а: Шта је спорно у кориштењу индустријског кисика у лијечењу пацијената?

Антонић у својој објави на Тwиттеру каже да не види шта је спорно у кориштењу индустријског кисика у лијечењу пацијената.

BUKA portal / 25. септембар 2021


Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Момчило Антонић стао ЈЕ у одбрану фирме из Лакташа која, према изјавама градоначелника Бање Луке Драшка Станивуковиће УКЦ-у РС "подваљује" индустријски умјесто медицинског кисика.

Антонић у својој објави на Тwиттеру каже да не види шта је спорно у кориштењу индустријског кисика у лијечењу пацијената.

"Моје скромно знање из хемије је да је кисеоник хемијски елемент који има ознаку 'О'. Може ли ми објаснити неко разлику између медицинског и индустријког кисеоника? Које су им хемијске формуле? Може и градоначелник, јер он очигледно влада материјом", питао је Антонић.

Један од корисника Тwиттера му је у коментарима приложио линк на којем је објашњено да је индустријски кисик онећишћен угљичним диоксидом и да се ни у којем случају не може користити ни у какве друге сврхе осим у индустријске.

Подсјећамо, градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић изјавиоје јуче да кисеоник који долази на бањалучки Универзитетски клинички центар (УКЦ) није медицински и да га производи и дистрибуира фирма из Лакташа која нема дозволу за то.


 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.