Пословним људима и породицама преминулих омогућен улазак у БиХ

Ова одлука ступа на снагу даном доношења и објављује се у Службеном гласнику БиХ.

BUKA portal / 21. мај 2020

 

Савјет министара, на приједлог Министарства безбједности БиХ, донио је Одлуку о допунама Одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у Босну и Херцеговину, чиме се пословним људима омогућава улазак у земљу, као и породицама преминулих ради присуства укопу, уз испуњавање оређених услова.

Одлуком се омогућава улазак и боравак странцу који у БиХ улази због пословних обавеза, под условом да посједује позивно писмо правног лица из БиХ које га ангажује и потврду о негативном тесту на вирус САРС-КОБ-2 овлаштене лабораторије, не старију од 48 часова од тренутка уласка, саопштено је из Савјета министара.

- Одредбе о забрани уласка из члана 2. ове одлуке не примјењују се на држављане БиХ које имају двојно држављанство и они могу ући у земљу са личном картом издатом од стране надлежног тијела у БиХ, без обзира на начин уласка у другу државу из које се враћају - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је истовремено омогућен боравак у БиХ странцима, члановима уже породице (брачни партнер, родитељи, дјеца, браћа и сестре) преминуле особе ради присуства њеном укопу, највише 72 часа од тренутка уласка у БиХ, не рачунајући евентуални период изолације, под условом да посједују доказе о смрти и сродству са умрлом особом.

Ова одлука ступа на снагу даном доношења и објављује се у Службеном гласнику БиХ.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.