ПОСТРОЈЕНА ЖАНДАРМЕРИЈА Начелник јединице предао је рапорт Жељки Цвијановић! ФОТО

У Центру за обуку у Залужанима код Бање Луке свечано је постројена новоформирана Жандармерија МУП-а Републике Српске, чиме је званично представљена нова организациона јединица.

Srna / 24. септембар 2019

Начелник јединице Жандармерије МУП-а Републике Српске Драгослав Бановић предао је рапорт предсједници РС-а Жељки Цвијановић.
 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је данас први пут у историји промовисана Јединица жандармерије, истичући да је то пројекат за будућност не само Министарства унутрашњих послова /МУП/, него Републике Српске с циљем њеног очувања и безбједности грађана и њихове имовине.
"Ова јединица није намијењена за ратовање против било кога, већ да чува Српску и њене вриједности", нагласио је Лукач.

У Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке данас је свечано први пут постројена Јединице жандармерије, чиме је званично представљена нова организациона јединица МУП Српске која је формирана ради унапређења безбједности Српске, њених грађана и имовине.

Свечаности присуствују предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и директор Полиције Српске Дарко Ћулум.Начелник Јединице Жандармерије МУП-а Српске Драгослав Бановић предао је рапорт предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић.

Након постројавања јединице интонирана је химна Републике Српске "Моја Република".

Формирање Жандармерије услиједило је у оквиру реорганизације интервентних снага МУП-а Српске ради бржег и ефикаснијег одговора на безбједносне изазове са којима се суочава Републике Српска.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.