Поука коју треба запамтити: Водио је буран живот, имао пуно новца, ипак на самрти је затражио само једну ствар!

Кад помислите да је новац све у животу, сјетите се ове приче

BUKA portal / 29. јун 2020

Богати човек био је на самрти, када је анђео смрти дошао да га посети. Радио је дуго и напорно да стегне огромно богатство и да живи у луксузу и није могао веровати да је његово време истекло…

 

Будући да је био богат, одлучио је да купи још мало времена од анђела смрти. Нагађао се дуго, али анђео није хтео ништа. Очајан богаташ је дао свој предлог анђелу:

 

"Дај ми још само један сат живота, како бих могао да се дивим лепоти на овој земљи последњи пут и како бих провео времена са својом породицом коју дуго нисам видео и даћу ти све моје богатство."

 

Али анђео је опет одбио! Коначно, човек је још једном питао да ли може да добије само један минут, да напише опроштајну поруку. Његова жеља била је услишена и написао је поруку:

 

 

"Проведите време које вам је дато на прави начин. Нисам могао купити ни сат времена својим богаством! Слушајте своје срце и уверите се да ствари које вас окружују имају праву вредност, негујте сваки минут свога времена."

 

Дани пролазе, а већина нас јури за новцем и материјалним стварима и у тој јурњави заворављамо да уживамо у стварима које живот чине лепшим. Заборављамо да суштини живота чине породица и мале радости, уживање у лепом времену и природи. Кафа са пријатељима и смех. То је оно што је битно. Новац на крају никоме није могао да купи истинску срећу ни здравље. 

 

Док корачамо овом планетом, потрудимо се да сваки дан искористимо маскимално, уживајући у стварима које заиста вреде. 

Преузето са Стил.рс


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.