Поводом иступа бањалучког пливача Михајла Чепркала у јавности огласило се Министарство породице, омладине и спорта

Млади пливач објавио је на друштвеним мрежама статус у којем изражава свје незадовољство добијеним износом. На његов иступу јавности реаговало је Министарство породице, омладине и спорта у Влади РС. Преносимо у цјелости

BUKA / 16. јул 2019

Поводом медијских натписа о недовољној подршци Министарства породице, омладине и спорта младом пливачу, Михајлу Чепркалу, обавјештавамо јавност да је, након остваривања Б олимпијске норме, Михајло Чепркало позван у Министарство и да му је обећана подршка коју је имао и претходних година, али и да ће исплата средстава ићи одређеном динамиком, те да ће у наредној, олимпијској години, подршка бити значајнија, чиме је био задовољан.

"Министарство породице, омладине и спорта је и до сада пружало подршку Михајлу Чепркалу. У протеклих шест година, од којих се двије није такмичио, добио је 25 000 КМ,од чега у олимпијској 2016. години 15 000 КМ. У истом периоду клуб у којем млади пливач тренира добио је средства у износу од 62 000 КМ. Подсјећамо да подршку младим спортистима који остваре потенцијалну олимпијску норму пружају и Град Бања Лука, Олимпијски комитет БиХ и Министарство цивилних послова, а Михајло Чепркало има и стипендију творнице обуће „Бема“. Истовремено наглашавамо да Михајло Чепркало није једини пливач који је остварио Б олимпијску норму, те да су још два пливача остварила поменуту норму и стала у ред на путу ка Олимпијским играма" саопштило је Министарство

Министарство породице, омладине и спорта је увијек водило рачуна о потенцијалним олимпијским кандидатима и пружало подршку у виду стипендија, финансирања појединаца и додјелом средстава путем конкурса за игре на срећу и та подршка је и ове године обећана Михајлу Чепркалу, а подсјећамо да је наредна година, у којој би требало да добије значајнија средства, олимпијска. Управо водећи рачуна о потребама младих спортиста повећан је износ стипендија за потенцијалне олимпијске кандидате са 2400 КМ на 3000 КМ. 

"Млади спортиста је требало да зна да се проблеми, уколико постоје, не рјешавају преко медија и да су врата Министарства отворена и за рјешавање спорних ситуација. Шампиони морају бити на висини задатка на терену, али и ван њега" стоји у саопштењу Министарства породице, омладине и спорта Владе РС.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.