Пожар у болници у Добоју: Пацијенти гасили ватру, један повријеђен

"Глас" незвнично сазнаје да су ватру успјели да угасе двојица других пацијента од којх је један био у колицима.

BUKA portal / 25. септембар 2021


ДОБОЈ - Пацијент добојске болнице "Свети Апостол Лука" С.Ш (42) из Модриче задобио је опекотине у пожару који је избио синоћ у овој здравственој установи на Одјељењу хирургије, потврђено је "Гласу Српске".

"Глас" незвнично сазнаје да су ватру успјели да угасе двојица других пацијента од којх је један   био у колицима, те су уз помоћ болничких портира спасили пацијента који је лежао у соби у којој је избио пожар.

"Негдје око 23 часа осјетио се дим и сазнали смо да је избио пожар на Одјељењу хирургије.  Одмах сам отишао до те собе с противпожарним апаратом и почео да гасим. Иако сам тешко болестан и био сам прикључен на инфузију и имао брауниле по рукама, то сам почупао јер сам  желио да помогнем да спасимо човјека. У том свем ми је помагао човјек који је био у колицима и који нема једног стопала. Успјели смо то угасити и спасити човјека који је био у соби на кревету и није се могао помјерати због повреда које задобио наводно раније у несрећи ", рекао је један пацијент који лежи у Добојској болници не желећи да се представи.

Истакао је да су убрзо стигли болнички портири који су помогли да  пацијента с креветом измјесте из собе захваћене пожаром.

"Све је било пуно дима, свјетла нису радила и био је мрак. Срећа је да смо успјели тог пацијента да спасимо и да није дошло до тежих посљедица. Помагала нам је и једна медицинска сестра која иначе била сама. Убрзо на мјесто догађаја стигла је полиција као и директор болнице. Претпоставља се да је до избијања ватре дошло због квара на електронисталацији негдје око климе", казао је наш саговорник.

Полицијска управа Добој саопштила је да им је синоћ у 23.35 часова пријављено је да је на одјељењу хирургије у болници "Свети Апостол Лука" у Добоју, из непознатих разлога дошло до пожара у соби број 6.

"Том приликом је пацијент који је лежао на поменутом одјељењу  С.Ш. из Модриче, задобио повреде-опекотине по  тијелу. Поступају полицијски службеници ПС Добој 1, даљи рад у току", сапштено је из полиције не наводећи детаље.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.