Позив незапосленим: Почетна плата 2.000 еура, смјештај и превоз плаћени, знање њемачког није обавезно

Јавни позив је отворен цијелу годину.

BUKA portal / 13. август 2019

Трећи круг интервјуа за Трипле Wин пројект – запошљавање медицинара у Њемачкој у овој години бит ће одржан од 30. рујна до 4. листопада ове године, а рок за пријаве је до 13. рујна , поручују из Агенције за рад и запошљавање БиХ.

Јавни позив је и даље континуиран и отворен цијелу годину.

Трипле Wин пројект проводи у име њемачке владе Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ) и Агенција за запошљавање СР Њемачке у партнерству са Агенцијом за рад и запошљавање БиХ, ентитетским заводима за запошљавање и Заводом за запошљавање Брчко дистрикта БиХ на основу Договора о посредовању при запошљавању радника из БиХ у СР Њемачкој на одређено вријеме.

Како се наводи у јавном позиву, могу се пријавити радници за здравствену његу, а у опису посла наведен је рад на мјесту асистента за здравствену његу до признавања дипломе у Њемачкој, а послије признавања дипломе, рад на пословима квалифицираног здравственог радника.

Предност код одабира ће имати незапослени са евиденцији служби за запошљавање. Потребно је имати завршено минимум средњу медицинску школу (ИВ ступањ) – медицинска сестра – техничар опћег или педијатријског смјера. Познавање њемачког језика није обавезно, али је предност. Потребан је и положен стручни испит за рад у струци, а предност ће бити радно искуство у посљедње четири године (опћа њега, стажирање, волонтерски ангажман, приватна њега у кући).

Када су у питању увјети рада и боравка, између осталог, наводи се да почетна мјесечна плаћа износи минимално 2.000 еура бруто до признавања дипломе за здравственог радника, а послије нострификације минимално 2.400 еура. Наведено је и да послодавац осигурава смјештај, а запослени у цијелости или дијелом партиципира у трошковима. И трошкове пријевоза ради запошљавања на релацији БиХ – Њемачка сноси послодавац.

Све остале детаље могуће је пронаћи у позиву који се налази на страници Агенције за рад и запошљавање БиХ, пише Фактор.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.