Познато када би требао бити завршен мост на Сави код Градишке

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић

SRNA / 17. мај 2021

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је данас у Источном Сарајеву да очекује да ће мост на ријеци Сави код Градишке бити завршен у мају идуће године.

"За мост на Сави код Градишке могу рећи да у августу очекујемо спајање двије обале, односно, завршетак челичне конструкције. Завршетак моста очекује се у мају наредне године", рекао је Митровић новинарима.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара није био у могућности да каже када ће бити изграђено гранични прелаз и дионицу ауто-пута од шест километара од моста према Окучанима.

"Тај дио садржи и гранични прелаз који је у плану да се ради. За неких 15 до 20 дана моћи ћу да кажем више јер имам састанак с хрватским министром мора, саобраћаја и инфраструктуре Олегом Бутковићем управо у вези с тим дијелом пута, како би коначно након десетина година и овај ауто-пут заживио", рекао је Митровић.

Он је додао да ће с хрватским министром Бутковићем разговарати и о питању реконструкције моста код Брчког, као и могућности изградње новог моста.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.