Познато када ће саобраћај кроз тунел Врандук у потпуности бити пуштен у саобраћај

Из Јавног предузећа Цесте ФБиХ саопћили су кључне податке о темпу и роковима за извођење радова у тунелу Врандук код Зенице.

BUKA portal / 18. јун 2019

 

Поручују да ће тек почетком јула бити саниран алтернативни пут који ће растеретити кретање кроз тунел, који је за сада омогућен само једном траком наизмјенично.

Обзиром на предстојећу туристичку сезону и повећање промета на свим путним правцима на територији Федерације БиХ, ЈП Цесте Федерације БиХ апелира на све учеснике у промету на максимално стрпљење и разумијевање усљед извођења радова у оквиру Програма модернизације магистралних цеста у ФБиХ, посебно током реконструкције тунела Врандук ИИ и мостова Босна ИВ и Босна В. 

"Пројектом реконструкције тунела Врандук ИИ је, због технологије и комплексности радова у тунелу, предвиђено кориштење алтернативних праваца те је промет преусмјерен на регионалну цесту Р445 Немила – Банлози – Зеница", наводе из Цеста ФБиХ.

Међутим, првобитно преусмјерење промета у самоме тунелу током извођења радова на подножју свода, довело је до значајног успорења промета. 

"Такођер, пролазак теретних возила и уопће повећање промета регионалном цестом која није пројектирана за те потребе, резултирали су значајним оштећењима исте која су умногоме додатно успорила одвијање промета. ЈП Цесте ФБиХ је подузело активности на санирању овог алтернативног правца које би требале бити окончане почетком мјесеца јула, након чега ће путнички промет бити у потпуности преусмјерен на ову цесту док ће се теретна возила наизмјенично пуштати једном траком кроз тунел. На овај начин ће се смањити интервал чекања и убрзати промет кроз сами тунел. Према динамици радова, основни радови на реконструкцији тунела Врандук ИИ би се требали завршити до средине октобра, након чега ће се промет пустити у оба смјера кроз тунел, а само у ноћним сатима вршити обуставе због монтаже опреме у тунелу", наглашавају из Цеста ФБиХ.

Из овог предузећа обећавају да ће уложити све напоре како би се максимално убрзали радови на реконструкцији тунела Врандук ИИ и што прије нормализирала ситуација на овој јако прометној дионици.

Преузето са клиx.ба


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.