Познато какво нас вријеме очекује у наредним седмицама

Вријеме

BUKA portal / 12. април 2021

Док се у централним и сјеверним подручјима Босне и Херцеговине сагледавају евентуалне штете у воћњацима након прошлоседмичних мразева ни у седмици пред нама не очекује се стабилизација временских прилика, пише Н1.

Објављена је дугорочна прогноза за наредне седмице.

Прогнозира се претежно облачно са кишом и сусњежицом. У вишим подручјима и у Крајини могућ је и снијег. У Херцеговини дјелимично сунчано уз малу до умјерену наоблаку.

Минималне јутарње температуре зрака варират ће од 1°Ц до °Ц у Босни, на југу земље до 8°Ц. Највише дневне температуре између 10°Ц и 16°Ц, у Херцеговини до 18°Ц. Од сриједе до суботе (14.04.-17.04.) у Босни јутарње температуре између -4°Ц до 1°Ц.

У периоду од 19. априла до краја прогнозираног периода према расположивим прогностичким моделима прогнозира се претежно нестабилно вријеме са кишом. Снијег је могућ само на високим планинама. Температуре зрака у благом порасту.

Минималне температуре зрака бит ће у распону од 2°Ц и 7°Ц у Босни, до 10,0°Ц у Херцеговини. Максималне температуре кретат ће се између 11°Ц и 16°Ц у Босни, на југу Херцеговине до 20°Ц.
 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.