Предсједник Ел Салвадора прије говора у УН-у опалио селфие. Ево како је то објаснио

'Само секунду, молим вас', рекао је предсједник Ел Салвадора прије говора у УН-у и опалио селфие.

BUKA portal / 27. септембар 2019

Foto: Reuters


»Вјерујте ми, пуно више људи видјет ће овај селфи него што ће их чути овај говор«, рекао је Букеле прије свог обраћања, позвавши Уједињене народе да ухвате корак с временом и свјетске лидере да се више повежу с младима својих земаља

Прије него што је почео своје прво обраћање пред Опћом скупштином Уједињених народа у четвртак, 38-годишњи предсједник Ел Салвадора Наyиб Букеле затражио је од публике да причека секунду, а потом је извадио мобител и опалио селфи.

»Вјерујте ми, пуно више људи видјет ће овај селфи него што ће их чути овај говор«, рекао је Букеле прије свог обраћања, позвавши Уједињене народе да ухвате корак с временом и свјетске лидере да се више повежу с младима својих земаља.

Бивши градоначелник главног града Сан Салвадора, који је на власт дошао у липњу, чести је корисник друштвених мрежа. У говору је своју побједу на изборима приписао овладавању платформама као што је Фацебоок Ливе, за које је рекао да их његови политички супарници не схваћају потпуно.

У још једном тренутку створеном за друштвене мреже, Букелеова супруга Габриела довела је њихову кћеркицу Лаyлу да слушају предсједников говор.

Након што је завршио обраћање, Букеле је ставио фотографију на Тwиттер, гдје је зарадила више од 7000 лајкова у мање од сата. Слика показује како се смијеши испред УН-овог лога – карте свијета уоквирене маслиновим гранама – и аргентинског велепосланика у УН-у Гарције Моритана, једног од неколико потпредсједника Опће скупштине.

»Можда, за пар година, тисуће од нас неће морати путовати у Неw Yорк како би се састале у овој згради«, рекао је Букеле. »Серија видеоконференција коштала би неколико стотина милијуна долара мање, и сигуран сам да би постигле исти учинак, ако не и већи«, додао је.

 

Извор: Хина


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.