Премијер РС за све окривио странце, не ваља ни правосуђе ни УИО ни Електропријенос

Премијер РС-а Радован Вишковић изјавио је да је правосуђе у БиХ "чедо" међународне заједнице, која је направила све што је накарадно у БиХ.

Srna / 13. јул 2019

"Правосуђе у БиХ нити је правио премијер нити Република Српска, него је то чедо међународне заједнице, која толико воли ову земљу. Све што су они направили је накарадно, од Високог судског и тужилачког вијећа до Електропреноса и Управе за индиректно опорезивање. Све што су креирали изгледа да не ваља", рекао је Вишковић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је додао да представницима међународне заједнице треба поставити питање о стању у правосуђу.

Вишковић је потврдио да је наложено да се испитају наводи о корупцији приликом пријема у полицију након изјаве посланика ПДП-а у Народној скупштини РС Драгана Галића, те да је на основу тога поднесена тужба против непознате особе.

"То је дато у налог Тужилаштву, јер то не испитује предсједник Владе", рекао је Вишковић и додао да није добио повратну информацију о том случају. 

Вишковић је истакао да је Галић свједок у том предмету, јер тврди да су институције Републике Српске корумпиране. 

Посланик ПДП-а Драган Галић је на сједници 25. јуна рекао да има много пропуста у раду МУП-а, те навео да је "младић из источног дијела РС платио 7.000 КМ да би добио посао полицајца.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.