Премијерка Новог Зеланда у двије минуте набројала успјехе своје владе у протекле двије године, а списак је невјероватан! (ВИДЕО)

Двије године од формирања владе, премијерка Новог Зеланда Јацинда Ардерн добила је од свог тима изазов да протекле двије године сумира у двије минуте.

M.P. / 05. новембар 2019

Printscreen

 

Одговарајући на изазов, Ардерн је у нешто више од двије минуте побројала неке од највећих успјеха своје владе, а видео је одмах постао виралан. 

Свјесна да нема много времена, Ардерн почиње брзо набрајати постигнућа, а листа је заиста импозантна. 

Већ у првих 30 секунди сазнајемо да је у протекле двије године влада Новог Зеланда отворила 92,000 радних мјеста, изградила више од 2200 друштвених станова, засадили 140 милиона дрвећа, унаприједили лијечење карцинома набавком већег броја апарата за радијацију и лијекова, повећали минималну плату, изградили више учионица у школама за 100,000 ученика, смањили незапосленост на најнижу стопу у 11 година... Али ту се списак не завршава, Ардерн наставља још минуту и по без паузе.


"Забранили смо офшор спекуланте, основали агенцију за лијечење карцинома, озбиљно се бавимо менталним здрављем са клиникама, љекарима и савјетницима за ментално здравље широм земље, остварили смо највећи пораст плата у 10 година, помогли смо 1 милион Новозеланђана да плате рачуне за струју, повећали смо приходе за 384 000 породица, повећали издавања за школе тако да родитељи не морају да дају донације, прекидамо ланац насиља у породици већим издвајањем, учинили смо аутопутеве безбједнијим, забранили смо употребу једнократних пластичних кеса, започели чишћење ријека и језера, увели смо програм бесплатних ручкова у школама, повећали смо плате наставницима, медицинским сестрама и полицијским службеницима, продужили смо плаћено родитељско одсуство, започели смо реновирање старих болница, избавили смо 50 000 до 70 000 дјеце из сиромаштва, забранили смо пушење у аутомобилима са дјецом,  дали смо породицама додатних 3000 долара за прву годину живота дјетета,  повећали смо издвајања за ваздушну хитну помоћ..."
 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.