Преминула америчка глумица Валерие Харпер

Након дугогодишње борбе с карциномима плућа и мозгам пеминула је славна глумица Валерие Харпер у 81. години. Ову информацију је потврдила њена кћерка Цристина Харпер Цацциоти.

Klix / 31. август 2019

printscreen

"Отац ме замолио да пренесем ову поруку: Моја прекрасна жена, с којом сам провео готово 40 година, преминула је након што се годинама борила с раком. Никада неће бити заборављена. Почивај у миру, моја Валериа", стоји у њеној објави коју је упутила умјесто свог ожалошћеног оца Тонyа Цацциоттија.

Прославила се улогом Рходе у ЦБС-овој хумористичној серији "Марy Тyлер Мооре" за коју је добила награду Еммy за најбољу споредну глумицу. Серија је годинама након тога била у топ десет најбољих, а Харпер је још двапут освојила награду за најбољу споредну глумицу.

Због успјешне серије, направили су и спин-офф "Рхода", а популарност је толико расла да је најгледанија епизода била она у којој се Рхода вјенчала. 

Гледало је то чак 52 милиона гледатеља, што је тада било више од половине цјелокупног гледатељства САД-а. У марту 2013. глумица је објавила како има лептоменингеалну карциноматозу те да су јој љекари дали још само три мјесеца живота. Ипак је издржала још шест година.

 

Клиx


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.