Преминуо истакнути књижевник и књижевни преводилац Беким Сејрановић

Након кратке и тешке болести у 48. години живота изненада је преминуо истакнути књижевник и књижевни преводилац Беким Сејрановић.

BUKA portal / 21. мај 2020

 

Након кратке и тешке болести у 48. години живота изненада је преминуо истакнути књижевник и књижевни преводилац Беким Сејрановић, саопштено је из Удружења за промоцију и популаризацију књижевности “Императив“

Беким Серјановић је рођен у Брчком 1972. године. Студирао је и живио у Ријеци, а од 1993. године живи у Ослу, гдје је на Историјско-филозофском факултету магистрирао јужнословенске књижевности. Од 2000. године радио је као судски тумач и књижевни преводилац, предавао је норвешки за странце, писао и објављивао прозу. Аутор је књиге кратких прича "Фасунг", као и романа "Нигдје ниоткуда", "Љепши крај", "Сандале", "Твој син Хуцклберy Финн" и "Дневник једног номада".

За роман "Нигдје ниоткуда" 2009. године добио је награду "Меша Селимовић". Романи и кртаке приче преведни су му на више страних језика: норвешки, енглески, словеначки, македонски, њемачки, чешки, италијански и пољски.
 

Беким Сејрановић за БУКУ: У Босни су моји коријени и моје дјетињство!

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.