Претреси у КПЗ Бањалука, појачан надзор

Посебна јединица полиције Казнено поправног завода Бањалука јутрос је започела претрес притворске јединице и одјељења појачаног надзора у овој установи.

BUKA portal / 15. септембар 2019

Појачане мјере сигурности у КПЗ Бањалука и око КПЗ су на снази већ дуже вријеме, а од јутрос траје претрес у коме се користе и службени пси. Горан Селак, директор КПЗ Бањалука, кратко је за АТВ прокоментарисао да се ради о планираним и редовним активностима.

Појачана безбједност у КПЗ Бањалука на снази је већ неко вријеме због великог броја ризичних притвореника који су у последње вријеме стигли у КПЗ. Ту се тренутно налазе Саша Видовић и Александар Булатовић, који су осуђени на укупно 37 година робије због убиства Мирослава Лазаревића 2016. године, те Бенеди Ђукановић, Емилио Балдо и Родољуб Гајић, осумњичени за убиство Славише Крунића у Бањалуци.

Ту су и бивши специјалци Горан Параш, Александар Поповић и Владан Малић који су са Олегом Бандом извршили пљачку блиндираног возила на аутопуту Бањалука – Градишка, као и Марко Чолић, који је претукао новинара Владимира Ковачевића али многи други. Претреси ухапшених који затворску казну или притвор издржавају у казнено поправним установама у Републици Српској се врше у континуитету, а могу бити редовни или ванредни.

С обзиром на тренутно стање, односно велики број безбједносно интересантних лица који се налазе у бањалучком КПЗ, за очекивати је да мјере појачане безбједности остану на снази још дуже вријеме.

 

Атв


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.