Прича о дјевојкама које су одбиле да се пољубе у аутобусу и добиле батине је дно дна

Две жене су пребијене у аутобусу у Лондону пошто су одбиле да се пољубе пред нападачима. Њихова фотографија обишла је свет и упозорила да смо и даље окружени застрашујућом хомофобијом.

BUKA portal / 10. јун 2019

Меланија Гејмонат (28) каже да су она и њена партнерка Крис биле на горњој платформи ноћног аутобуса који је ишао ка Камдену. Група тинејджера је почела да их малтретира чим су схватили да су жене у вези и онда су им рекли да се пољубе све време алудирајући на секс.

Меланија је испричала да је и дотле искусила много вербалног насиља, али да никада није физички нападнута због тога што је лезбејка.

 

 

 

Четири тинејджера који имају од 15 до 18 година су ухапшени због напада.

- Опколили су нас и почели да добацују заиста агресивне ствари, о сексуалним позама, лезбејкама и рекли су да бисмо могле да се пољубимо док нас они гледају. Да бих смирила ситуацију покушала сам да се нашалим, што Крис није разумела јер не говори енглески. Претварала се чак и да јој је позлило, али они су почели да нас гађају новчићима. Следеће чега се сећам је - Крис је на средини аутобуса и они је ударају. Импулсивно сам одмах пришла и покушала да је извучем али су почели да ударају и мене. Много сам крварила - прича Меланија.

Новинари ББЦ-ја су је питали и да ли после овог инцидента неће своју девојку држати за руку у јавности.

- Не плашим се да покажем да сам геј. То би требало чинити и чешће. Била сам и још сам бесна. Било је страшно и ово није ситуација из неке књиге - одговорила је Меланија којој је нос сломљен, а нападачи су јој украли и телефон и торбу.

Девојке су одмах пребачене у болницу где им је указана лекарска помоћ.

Осумњичени тинејджери су ухваћени захваљујући видео снимку из аутобуса који је предат полицији.

Извор:: Ноизз.рс

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.